085 485 54 44
VDO partner

Support & Advies

Politie ontdekt nieuw fraudesysteem rij- en rusttijden

Publicatie datum: 28/04/2016

 

Politie-inspecteurs hebben in Maubeuge (Frankrijk) een nieuw fraudesysteem ontdekt aan boord van een Tsjechische vrachtwagen. De Moldavische chauffeur reed al drie dagen non-stop, maar de tachograaf gaf een traject van slechts 320 km aan.

 

Het gesjoemel werd maandag ontdekt tijdens een routinecontrole door de Franse politie nabij Louvroil, meldt de krant La Voix du Nord. De controleactie was vooral gericht op Oost-Europese vrachtwagens. Daarbij werd een Tsjechische vrachtwagen - welke werd bestuurd door een Moldavische chauffeur - onderschept. Bij het uitlezen van de tachograafgegevens bleek dat de chauffeur al sinds de middag in rustperiode was, hoewel hij overduidelijk aan het rijden was.

 

De politie dacht eerst aan een 'bug’, maar bij nader onderzoek bleek dat er iets anders aan de hand was. De vrachtwagen werd naar een garage gesleept voor een grondigere controle. Aanvankelijk werd er niets verdacht ontdekt, maar tijdens het onderzoek aan het dashboard werd een verborgen elektronisch apparaatje ontdekt, dat verbonden was met de versnellingsbak.

 

De chauffeur, die inmiddels in voorlopige hechtenis was geplaatst, biechtte de fraude op en legde uit hoe het systeem functioneert. Om de tachograaf te omzeilen en rijtijden als rusttijden te registreren, moet de chauffeur tweemaal op het gaspedaal en vervolgens tweemaal op het rempedaal duwen. Hierdoor wordt de tacho gedeactiveerd en worden rusttijden geregistreerd, hoewel de vrachtwagen rijdt.

 

 

In 320 kilometer van Polen naar Frankrijk

De chauffeur biechtte tevens op dat hij sinds de vrijdag vrijwel continu had gereden, van een niet nader genoemd vertrekpunt in Oost-Europa – vermoedelijk in Polen – tot zijn onderschepping in het Noorden van Frankrijk. De hele trip was volgens de tachogegevens slechts 320 km. De vrachtwagen was op weg naar Orléans, waar een lading moest worden afgeleverd in een distributiecentrum.

 

 

Zeer onveilig op korte én lange termijn

De Franse politie tilt zwaar aan de zaak, omdat met zo’n sjoemelsysteem niet alleen de verkeersveiligheid tijdens de rit zelf in het gedrang komt – de chauffeur heeft amper rust – maar ook op langere termijn met betrekking tot het voertuig. De kilometerteller wordt immers uitgeschakeld. Hierdoor kan een truck met bijvoorbeeld 250.000 km op de teller verkocht worden, terwijl hij eigenlijk 1.000.000 kilometer gereden heeft.

 

De Franse politie, die voor het eerst dit fraudesysteem in Frankrijk heeft ontdekt, heeft inlichtingen ingewonnen bij Oost-Europese collega’s. Hieruit blijkt dat er al meldingen zijn gemaakt in Polen, Tsjechië en Rusland. Ook heeft ze vernomen dat er nu zelfs een versie bestaat waarbij de tacho met een smartphone kan worden in- en uitgeschakeld.

 

 

Concurrentievervalsing

Deze zaak zal de spanningen in Frankrijk hoog doen oplopen. De Franse vervoerders klagen al langer over de Oost-Europese bestelwagens die de weekendrijverboden niet respecteren, over de te lage prijzen van de Oost-Europese transporteurs in het internationale vervoer en over illegale cabotage.

 

Het ontdekken van deze fraude wijst er tevens op dat die buitenlandse vervoerders nu ook transporten kunnen uitvoeren in een recordtijd en hierdoor zeer lage prijzen rekenen. 

 

De chauffeur werd inmiddels vrijgelaten, maar de werkgever moet een boete van 6.000 euro betalen om het voertuig te kunnen recupereren. Ook zal hij 2.800 euro aan garagekosten moeten betalen.

 

Bron: Flows